Mientras dure la guerra

Diumenge, 17 de novembre de 2019, 18:00 i 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga.

Mientras dure la guerra. Espanya, 2019. 107 minuts. Drama. No recomanada per a menors de 7 anys.

Direcció: Alejandro Amenábar. Guió: Alejandro Amenábar, Alejandro Hernández. Música: Alejandro Amenábar. Fotografia: Alex Català. Repartiment: Karra Elejalde, Eduard Fernández, Santi Prego, Patricia López, Inma Cuevas, Nathalie Poza, Luis Bermejo, Mireia Rei, Tito Valverde, Luis Callejo, Luis Zahera, Carlos Serrano-Clark, Ainhoa Santamaría, Itziar Aizpuru, Pep Tosar.
Productora: Mod Produccions / Movistar + / Himenòpter / K & S Films. Distribuïda per Bona Vista International.

Premis: 2019, Festival de Sant Sebastià, secció oficial.

Espanya. Estiu de 1936. El cèlebre escriptor Miguel de Unamuno decideix donar suport públicament la revolta militar que promet portar ordre a la convulsa situació del país. Immediatament és destituït pel govern republicà com a rector de la Universitat de Salamanca. Mentrestant, el general Franco aconsegueix sumar les seves tropes al capdavant revoltat i inicia una reeixida campanya amb la secreta esperança de fer-se amb el comandament únic de la guerra. La deriva sagnant del conflicte i l’empresonament d’alguns dels seus companys fa que Unamuno comenci a qüestionar la seva postura inicial i a sospesar els seus principis. Quan Franco trasllada la seva caserna a Salamanca i és nomenat Cap de l’Estat a la zona nacional, Unamuno va al seu Palau, decidit a fer-li una petició. (FILMAFFINITY)