El oficial y el espía

Diumenge, 26 de gener de 2020. 18:00 hores. Teatre Patronat, Berga.

J’accuse. França, 2019. 126 minuts. Drama històric. No recomanada per a menors de 12 anys.

Direcció: Roman Polanski. Guió: Roman Polanski (Novela: Robert Harris). Música: Alexandre Desplat. Fotografia: Pawel Edelman. Amb: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Grégory Gadebois, Hervé Pierre, Wladimir Yordanoff, Didier Sandre, Melvil Poupaud, Eric Ruf, Mathieu Amalric, Laurent Stocker, Vincent Pérez, Michel Vuillermoz, Vincent Grass, Damien Bonnard, Denis Podalydès, Raphaël Caraty, Wladimir Yordanoff, Clément Jacqmin, Pierre Léon Luneau, Michèle Clément, Yohan Renier, Romain Lehnhoff.
Productora: Coproducció França-Itàlia; Gaumont, Légende Films, Canal+, Eliseo Cinema, France 2 (FR 2), France 3 (FR 3), RAI Cinema.

Premis:
2019: Festival de Venècia: Gran Premi de Jurat i Premi FIPRESCI.
2019: Premis de Cinema Europeu: Nominada a millor film, director, guió i actor.

El 1894, el capità francès Alfred Dreyfus, un jove oficial jueu, és acusat de traïció per espiar per a Alemanya i condemnat a cadena perpètua a l’illa de el Diable, a la Guaiana Francesa. Entre els testimonis que van fer possible aquesta humiliació es troba el coronel Georges Picquart, encarregat de liderar la unitat de contraintel·ligència que va descobrir a l’espia. Però quan Picquart s’assabenta que se segueixen passant secrets militars als alemanys, s’endinsarà en un perillós laberint de mentides i corrupció, posant en perill el seu honor i la seva vida. (FILMAFFINITY)