La trinchera infinita

Diumenge, 2 de febrer de 2020. 18:00 hores. Teatre Patronat, Berga.

La trinchera infinita. Espanya, 2019. 147 minuts. Drama, guerra civil. No recomanada per a menors de 16 anys.

Direcció: Jon Garaño, Aitor Arregi, José Mari Goenaga. Guió: Luiso Berdejo, José Mari Goenaga. Música: Pascal Gaigne. Fotografia: Javier Agirre Erauso. Amb: Antonio de la Torre, Belén Cuesta, Vicente Vergara, José Manuel Poga, Emilio Palacios, José María del Castillo, Carlos Bernardino.
Productora: Coproducció Espanya-França; La Claqueta PC, Manny Films, Irusoin, Moriarti Produkzioak.

Premis:
2019: Premis Goya: 15 nominacions, incloent millor pel·lícula i direcció.
2019: Festival de Sant Sebastià: 4 premis, incloent Millor direcció i guió.
2019: Premis Feroz: 6 nominacions, incloent millor pel·lícula i direcció.
2019: Premis Forqué: 3 nominacions, a millor pel·lícula, actriu i actor.

Higinio i Rosa porten pocs mesos casats quan esclata la Guerra Civil, i la vida d’ell passa a estar seriosament amenaçada. Amb ajuda de la seva dona, decidirà utilitzar un forat cavat a casa com amagatall provisional. La por a les possibles represàlies, així com l’amor que senten l’un per l’altre, els condemnarà a una tancada que durarà més de 30 anys.