Madre

Dijous, 16 d’abril de 2020. 20:30 hores. Teatre Patronat, Berga. (Data pendent de confirmació)

Madre. Espanya, 2019. 129 minuts. Drama, intriga. No recomanada per a menors de 16 anys. Versió: Francés i castellà (subtítols en català).

Direcció: Rodrigo Sorogoyen. Guió: Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña. Música: Olivier Arson. Fotografia: Àlex de Pablo. Muntatge: Alberto del Campo. Intèrprets: Marta Nieto, Jules Porier,  Àlex Brendemühl,  Anne Consigny, Frédéric Pierrot, Raúl Prieto, Álvaro Balas, Blanca Apilánez.

Coproducció Espanya-França; Amalur Pictures / Arcadia Motion Pictures / Cavall Films / Malvalanda / Noodles Production / Li Pacte / TVE / Movistar + / Canal +

Premis:

2019: Premis Goya: Nominada a millor actriu (Nieto), guió adaptat i muntatge
2019: Festival de Venècia: Secció Orizzonti (Millor actriu – Marta Nieto)
2019: Festival de Sevilla: Millor actriu – ex aequo (Marta Nieto)
2019: Premis Ferotge: Nominada a millor actriu (Marta Nieto)
2019: Premis Forqué: Millor actriu (Marta Nieto)
2019: Premis Gaudí: Nominada a millor actor secundari (Àlex Brendemühl)

Sinopsi:

L’Elena (Marta Nieto) rep una trucada de l’Iván, el seu fill de sis anys, que li diu que està perdut en una platja de França i que no troba al seu pare. Aquestes paraules desesperades del seu fill van ser l’últim que va saber d’ell…

Deu anys més tard, l’Elena viu a la mateixa platja on va desaparèixer el seu fill, treballa com a encarregada en un restaurant i sembla que està començant a sortir d’aquest fosc túnel en què ha estat ancorada durant tant de temps.

La seva vida dona un gir quan coneix per casualitat a Jean (Jules Porier), un adolescent francès que li recorda el seu fill. Entre ells sorgeix una forta connexió que acabarà sembrant el caos i la desconfiança al seu voltant.